Редактор: e-mail: Кадър Russian Foreign Ministry - МИД России Макар че падането на Кабул

...
Редактор: e-mail: Кадър Russian Foreign Ministry - МИД России Макар че падането на Кабул
Коментари Харесай

Лавров: Хората казват, че Русия злорадства заради случващото се в Афганистан, но такова усещане ние не сме имали

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Russian Foreign Ministry - Министерство на външните работи России 

Макар че рухването на Кабул под властта на талибаните, откакто американските войски се отдръпнаха небрежно, може да е уязвило репутацията на Вашингтон и да е понижило упоритостите му, Русия не се радва на събитията, съобщи външният министър на страната.

Сергей Лавров предизвести, че районната неустойчивост надалеч не е мотив за наслада. " Хората споделят, че злорадстваме във връзка на събитията в Афганистан, сподели първият посланик. - Но такова чувство не е имало. Ние сме доста загрижени за някои от нашите най-близки съдружници и съседи, които граничат както с Афганистан, по този начин и с Руската федерация и имат съглашения за безвизов режим. "  

Според Лавров Русия е загрижена и за филантропичната обстановка в централноазиатската страна, като се има поради историята сред Афганистан и Съветския съюз.
Москва нееднократно е заявявала, че ще работи с околните страни, в това число Таджикистан и Узбекистан, за обезпечаване на границата против възможни нахлувания на ислямистки бойци, и е провела учения в граничния регион с локални сътрудници. 
В същото време, макар че талибаните са неразрешени като терористична организация в Русия, страната е приемала делегации на групировката в опит да реализира прогрес в мирните договаряния.

По-рано този месец президентът Владимир Путин предизвести, че безредното евакуиране на американските войски може да породи нови терористични закани. Според него бойци, " маскирани като бежанци ", може скоро да се появят в близките страни.

Миналата седмица Путин и китайския президент Си Дзинпин се договориха да работят дружно за поддържане на стабилността в района. По време на диалозите двете страни показаха подготвеност да усилят напъните си за битка със заканите от тероризъм и трафик на опиати, произлизащи от територията ".

Превод " Петел "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР